Hitri test

ALI VAM PRIMANJKUJE MAGNEZIJA?

Večina temnih brezalkoholnih pijač vsebuje fosfate. Ti se vežejo z magnezijem v prebavnem traktu in tako preprečujejo absorpcijo. Tako vaše telo ne dobi dovolj magnezija, četudi je vaša prehrana sicer uravnotežena.

Rafinirani sladkor ne vsebuje magnezija, ki ga sicer vsebuje sladkorna melasa, temveč še spodbuja k izločanju magnezija preko ledvic. Sladkor pa ni le pospeševalec izločanja magnezija, temveč splošno deluje kot anti-hranilo. Če svoje obroke zamenjujete s sladko hrano, je nujno, da povečamo vnos vitaminov in mineralov, tudi magnezija.

Ali ste vedeli, da je za presnovo vsake molekule sladkorja potrebnih kar 52 molekul magnezija?

Ste pod stresom, ste nedavno imeli operacijo ali drug medicinski postopek?

Nivo magnezija v telesu v glavnem uravnavajo ledvica. Kofein povzroča, da se magnezij in  drugi minerali iz organizma izločajo v večji meri, zato je priporočljivo magnezij dodajati.

Dokazano je, da nekatera zdravila povečujejo izločanje magnezija preko ledvic. 

 

Vpliv alkohola na količino magnezija je podoben vplivu diuretikov, t.j. povečano izločanje. Raziskovanja potrjujejo, da  pomanjkanje magnezija več kot 30% alkoholikov. Povečan vnos alkohola zmanjšuje  funkcijo prebavnega sistema ter nivo vitamina D, kar se izraža tudi v pomanjkanju magnezija.

Študije dokazujejo, da dodatki kalcija znižujejo absorbcijo magnezija. In nasprotno, magnezij povečuje absorpcijo kalcija. Priporočeno razmerja vnosa je 2:1 (1000mg kalcija, 50 mg magnezija). V primeru nesorazmerja, lahko odvečni kalcij ovzroča odlaganje kalcija (kalcinacije) v tkivih, žilah, srcu, sklepih..(prevzeto po Mildred Seelig).

– Anksioznost, depresija?

– Trenutki hiperaktivnosti?

– Težko zaspite?

– Nemiren spanec?

Navedeni simptomi imajo lahko nevrološke vzroke ali pa so pokazatelj primanjkljaja magnezija. Magnezij dokazano bistveno prispeva k ravnotežju elektrolitov v telesu in prevodnosti živcev. Nizek nivo magnezija je včasih lahko tudi vzrok depresije.

– Mišični krči?

– Nemirne noge, bolečine v nogah?

– Fibromialgija?

– Tiki obraza?

– Trzavica in nehoteni gibi očes?

Nevromuskularni simptomi sodijo med klasične znake primanjkljaja magnezija, saj je le-taesencialni element za sproščanje mišic in brez njega bi bile naše mišice v trajnem krču. Nasprotno od tega, kalcij povzroča krčenje mišic. Obe nasprotni funkciji pa morata biti uravnoteženi, da naše telo normalno deluje.

Staranje, stres, bolezen, način prehrane in drugi dejavniki lahko vodijo do zmanjšanja absorpcije magnezija iz redne prehrane. Priporočamo dopolnjevanje.

Rezultat?

Če lahko potrdite vsaj enega od zgoraj navedenih vprašanj, vam priporočamo, da poleg uravnotežene prehrane, z uporabo magnezija BI MAG  preprečite morebitno pomanjkanje in pojav katerega od navedenih simptomov. Naravni tekoči magnezij BI MAG enostavno vnašamo skozi kožo, brez stranskih učinkov in brez obremenjevanja prebavil.